5 Mayıs 2019 Pazar

Antakya'da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Antakya'da ne yenir sorusunun cevabı aslında bakarsanız Antep'teki kadar geniş seçenekli değil maalesef. Antakya'da yemek aslında geniş meze kültürü üzerine kurulu gibi bence.

Benim size tavsiyem nerede ne yerseniz yiyin, muhakkak fiyatlı menü isteyin. Maalesef, bazı yerlerde çok da dürüst olmayan esnaf ile karşılaşmak mümkün. Bir kısım esnafta da ünlü gurmeler tarafından tavsiye edildiklerini bildikleri için bir miktar kibirli diyebilirim.

Humusçu İbrahim : 3 çeşit meze yapıyorlar, bakla ezmesi, humus, biber ezmesi. Ufacık salaş bir dükkan. Lezzetli mezeler için iyi bir seçenek.


Sultan Sofrası: Aslında merak ettiğiniz Antakya yemeklerini tatmak için iyi bir seçenek. Biz Kaytaz böreği, aşur, sermisek, meze tabağı aldık. Kaytaz böreği ve sermisek aslında bildiğimiz börek, lezzetli. Ama aşur için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Pek sevemedik aşuru. Arkadan da kireçte kabak tatlısı yedik. Üzerine kabak tatlısının kalorisinin az olacağını düşünüp, tahin ve fıstık da koymuşlar. Tatlısını beğendik. 



Anadolu Restaurant: Meze tabağı, oruk (içli köfte) ve lahmacun yedik. Hepsini de beğendik.

Avlu Restaurant: Ortamı en güzel restaurant diyebilirim. Aslında şansımızı öncelikle yine gurmeler tarafından önerilen bir kaç resturantta denedik. Ama her yer boş olmasına rağmen rezervasyonumuz olmadığı gerekçesiyle geri çevrilince, otelimizden tavsiye isteyip, hemen Avlu Rastaurant'a gittik. İyi ki de gitmişiz. Ne yedik konusuna gelirsek, meze tabağı, güveçte kızarmış peynir, oruk, çiğ köfte. 



Pöç Kasabı: Uzun Çarşı'daki son derece popüler olan bu yerde tepsi kebabı ve kağıt kebabı yedik. Biraz ağır, ama yine de güzel. 

Çınaraltı Künefeci Yusuf Usta: Uzun Çarşı içerisinde bir avluda yer alıyor. Porsiyonlar oldukça büyük. Ben aman aman bayıldım diyemem, ama yine de güzel.


Bizim Künefeci: Merkezde yer alıyor. Ragıp Usta, geçtiğimiz yıl Masterchef'e de çıkmıştı. Künefesi Çınaraltı Yusuf Usta'nınkine benziyor. 


Köprübaşı Tatlıcılık: Kireçte kabak tatlısı almak için doğru adres.

Berk Buket Tatlıcılık: Bey Mahallesi girişinde bir imalathane. Kavanozda dilimlenmiş kireçte kabak tatlısı, ceviz reçeli, kerebiç reçeli var. Kerebiç reçelini ben çok sevmedim. Ama kabak tatlısı gerçekten başarılı. 

Affan Kahvesi: Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan bu kahve, önden baktığınızda tam bir kıraathane. Ama arka tarafında ailelere uygun bahçesi var. Biz de merak üzere haytalı denen tatlısını yemek için geldik. Aslında su muhallebisinin üzerine dondurma, gülsuyu ve cırtlak pembe şekerli su konmuş bir tatlı. Çok da beğenilecek bir tarafı bence yok. Ama ortamı güzel. Ayrıca süvari denen çay bardağından Türk kahvesi içtik. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder