7 Ağustos 2016 Pazar

Ege'nin Bir Tanesi Çeşme'ye Nasıl Gidilir? Çeşme'de Nerede Kalınır?

Çeşme, denizi, havası, insanı güzel yer... Biz ablamla Temmuz ayının ortasında gittik. Bu, benim Çeşme'ye 3. gelişim. Aslında bakarsanız artık doydum Çeşme'ye. Ama tartışmasız güzel yer. Ama en önemli şeylerden biri gideceğiniz zamanı iyi seçmek. Rüzgardan aptala dönmemek ya da üşümemek için aman zamanlamaya dikkat.
Ilıca Plajı
Çeşme Merkez
Temmuzda nasıl derseniz, hava sıcak ama rüzgar olduğundan yakmıyor, bunaltmıyor. Rüzgar bazen biraz fazla gelebiliyor. Ama burası Çeşme, çok sakinlik de beklememek lazım. 2 yıl önce haziran ayının sonunda gelmiştim. O zaman da, rüzgar yoktu ama hava hafif serindi. 

Efendim biz Pegasus ile sabah 6:00 uçağıyla İzmir'e geldik. Çeşme'ye gitmek için taksi dışında 2 alternatifiniz var. Ya Havaş otobüslerine bineceksiniz ya da Çeşme Seyahat'in sorumlu personelini bulmanız ve sizi otobüse götürmesini beklemelisiniz. Çünkü Çeşme Seyahat otobüsleri havaalanından kalkmıyor. Fiyat her ikisi için de 25 TL. Bu yüzden biz de Havaş otobüsleri ile Çeşme Otogar'a gittik. Havaalanından 1 saat 15 dakika kadar sürüyor. Çeşme Otogar'dan otelimizin bulunduğu Ilıca'ya gitmek için Ilıca-Alaçatı minibüslerine bindik. Fiyatı 3,5 TL ve en fazla 10 dakikada ulaşıyorsunuz.

Otelimize gelince biz 2 yıl önce booking.com sitesi aracılığıyla bulduğum Second Spring Otel'de kaldık. Otel Ilıca merkezde, Ilıca Terminali'ne çok yakın, denize 2 dakika yürüme mesafesinde, yakınında iyi restoranlar bulunan, alışveriş ihtiyacınız için yakınında Migros, A101, Bim, Şok gibi birsürü market olan harika bir konuma sahip. Butik otel sınıfındaki bu otel, Nermin Hanım ve ailesi tarafından işletiliyor. Son derece güvenli, sıcak kanlı bir ortamda ağırlandık. Öyle ki hergün kahvaltıda farklı yiyecekler sundular. Reçeller ev yapımı, havuç, şeftali, elma,... Ne ararsanız var reçellerde. Hergün farklı bir yumurta çeşidi. Kısaca tadı damağımızda kaldı. 2 yıl önce de aynıydı kaliteleri hala aynı mükemmellikte...
Second Spring Otel
Otelde kahvaltı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder