7 Ağustos 2016 Pazar

Çeşme'de Hangi Plaja Gidilir ?

Çeşme'ye gidiyorsanız, bence en güzeli Ilıca'daki bir otelde kalmak. Deniz derseniz, Ilıca Plajı çok güzel ama rüzgarların başladığı zamana denk gelirseniz deniz resmen Şile'den farksız. Rüzgar derseniz, sersemlememek mümkün değil. Ben daha önce haziran ayında gittiğimde hiç rüzgar yoktu ama bu sene temmuz ortasında gittim ve maalesef çok rüzgar vardı.
Ilıca 
Ilıca Plajın'da 2 şezlong ve 1 şemsiye kiralamak 50 TL. Ben Ilıca Plajı'na gitmeyeceğim derseniz, gidebileceğiniz çok sayıda plaj var. 
Ilıca Plajı
Tavsiye üzerine Paşalimanı mevkindeki Quente Beach'e gittik. Giriş ücreti 40 TL. Ulaşıma gelince arabanız yoksa eğer ulaşım biraz zor. Biz Ilıca'dan Paşalimanı minibüslerine bindik. 2 saatte bir minibüs var. O yüzden aman şoförden dönüş saatini öğrenin. Denize gelecek olursak, sığ, kum ve az dalgalı. Çarşaf gibi dümdüz bir deniz değil. Eğer ben illa ki derin sular istiyorum derseniz, o zaman burası sizin yeriniz değil. Zaten deniz sığ olduğu için, çocuklu aileler tarafından da çok tercih ediliyor. Alan geniş olduğu için de çocuk sesi rahatsız etmiyor. İster kum alanda ister çimde ağaçların altında şezlonga uzanmak mümkün. Değdi mi derseniz, rahatlıkla değdi derim.
Quente Beach
En beğendiğim plajlardan biri de Alaçatı'daki Madeo Beach. Giriş ücreti 50 TL. Ulaşım arabasızsanız oldukça zor. Biz Alaçatı'ya gidip, Alaçatı'daki taksi durağından taksiye bindik. 30 TL ödedik taksiye. Dönüş için de taksi durağının telefonunu almayı unutmayın. Burada deniz çoğunlukla kum, ara ara taşlar var denizin dibinde. Ben ne olur ne olmaz diye muhakkak deniz ayakkabısı giyiyorum. Deniz çok soğuk ama gerçekten tam anlamıyla çarşaf gibi. İster çim alanda, ister kumsalda şezlonglara uzanmak mümkün. Madeo Beach hem sakin hem de eğlencelik tarafı olan plajlardan. Çalışanlar gayet ilgili. Her an bir ünlüyü görmeniz de mümkün. Yeme içme konusunda fiyatlara gelince ne çok pahalı ne de çok ucuz. Ama her şey çok lezzetli. Kısacası ben sevdim burayı. 




Madeo Beach

Madeo Beach'te su altı kamerası ile çektiğim ben:)




Çeşme'de Ne Yenir, Ne İçilir ?

Tatil demek benim için biraz da yemek, içmek demek aslında. Ama öyle karın doyurmak için yemek değil. Şöyle keyfinin çıkarta çıkarta yemek gerek. O yüzden "herşey dahil" otellerden, tatil köylerinden "artık" pek haz etmiyorum. Herşey dahillerde hem ne yediğimi anlamıyorum, hem de kilo alıp dönüyordum.

Yeme içme konusunda biz gitmeden bir miktar ön araştırma yapıp gitmiştik. O yüzden bir sürpriz ile hiç karşılaşmadık desem yeridir. 

Çeşme'nin en has yiyeceği sanırım kumrudur. Kumru nerede yenir derseniz Kumrucu Şevki'de yenir. Biz Ilıca şubesinde yedik. Kumrunun yanında getirilen salatalık ve biber turşusu olmadan olmaz. Kumpiri de çok lezzetli, tavsiye ederim.
Kumrucu Şevki'nin harika kumrusu
Kumrucu Şevki'de kumpir
Ilıca'daki herhalde en ünlü yerlerden biri Dost Pide'dir. Hem yiyecekler hem de servis bir harika. Fiyatlara gelince gayet makul, kişi başı 25-35 TL arası hesap ödersiniz.En tavsiye edilen yiyecekleri kıymalı, kıymalı-kaşarlı pide, kavurmalı-kaşarlı pide ve Dostaki. Açıkçası ben kavurmalı-kaşarlı pide hariç hepsine bayıldım. Pideler o kadar hafif ki, hiç rahatsız etmiyor. Dostaki ne derseniz eğer, beytinin döner ile yapılmış halini düşünün ama üzerinde salçalı sos, yoğurt ve tereyağı olan cinsinden. Çok lezzetli, pişman olmazsınız kesinlikle.
Dost Pide'de kıymalı ve kuşbaşı-kaşarlı pide 
Dostaki

Ilıca'da Dost Pide'nin bir arka caddesinde bulunan Kır Çiçeği de hem pide hem de kebap türevlerini bulabileceğiniz bir yer. Biz bir önceki gün pide yediğimizden, bu kez kebap yiyelim dedik ve Manisa kebabını seçtik ve çok beğendik. Fiyatı 30 TL. Şiddetle tavsiye edilir :)
Kır Çiçeğin'de Manisa kebabı

Alaçatı'da balık yemek için 2 yıl önce de geldiğimiz Gürses Balık Restaurant-Osman'ın Yeri'ne geldik. Fiyatlar gayet normal, Alaçatı fiyatları ile alakası yok. Hele ki midye tava muhteşem, mezeler derseniz mükemmel. Deniz börülcesi ve yoğurtlu patlıcanını mutlaka deneyin.
Gürses Balık Restaurant-Osman'ın Yeri (Resimdekiler daha başlangıç :))

Midye dolma yemek isterseniz adım başı bulacaksınız Çeşme ve Alaçatı'da. Benim eskiden pek aram yoktu, bu midye dolmayla ama bu yıl Çeşme'de aramızdan su sızmadı desem yeridir.  Benim şu anda aklımda kalan ve en çok da şubesine rastladığım Midyeci İbrahim Usta oldu.
Çeşme'de Midyeci İbrahim Usta'nın harika midyeleri

Tatlılara gelecek olursak, tartışmasız en çok bilinen yer İmren Pastanesi'dir. Biz limon meringue cheesecake (15 TL)  ve üzerinde 1 top dondurma ile servis edilen crumble (17 TL) yedik. İkisini de beğendik. Ama crumble içerisindeki kırmızı meyveler nedeniyle biraz tatlımsı-ekşimsi bir tat bırakıyor ağızda. Çok tatlı bir şeyler yemek istiyorsanız, başka bir şey seçmenizi öneririm. Tatlıların arkasından birer tane az şekerli Türk kahvesi iyi gider dedik. Ama çok farklı bir sunumla geldi. Kahvenin yanında bir bardak su ve suyun içinde 1 kaşıkla birlikte sakız macunu. Tadı değişik geldi bana açıkçası. Burası Çeşme, herşeyin içinde damla sakızı görmek artık normal oldu bize de.
Limonlu chessecake meringue

Crumble





Çeşme'de gezerken, adını daha önceden duyduğumuz, önünde bir sürü insanın dondurma aldığı Rumeli Pastanesi'ne girelim dedik. Biz kazandibi üzeri balbadem ve sakızlı dondurma ile kazandibi üzeri karadut ve kavunlu dondurma yedik. Tek kelimeyle bayıldık. Normalde çok sakızlı şeyleri seven biri değilimdir. Ama çok lezzetli, hiç baymayan bir tadı vardı. Hatta bir ara, pastanenin sahibi bize tahinli dondurma ikram etti ki tadı hala damağımda. 


Alaçatı'da başka nerede tatlı yenir, derseniz doğru adres Furun Cafe & Patisserie. Biz Prenses pastası yedik. Fiyatı 14 TL. Çok lezzetli bir pasta, kreması çok hafif, baymayan bir tadı var. Ancak yanında içtiğimiz çay için aynı şeyi söylemeyeceğim. Biraz beklemiş bir tadı vardı, belki de bize öyle denk gelmiştir.



Alaçatı sokaklarında çektiğimiz fotoğraflardan bazıları;










Ege'nin Bir Tanesi Çeşme'ye Nasıl Gidilir? Çeşme'de Nerede Kalınır?

Çeşme, denizi, havası, insanı güzel yer... Biz ablamla Temmuz ayının ortasında gittik. Bu, benim Çeşme'ye 3. gelişim. Aslında bakarsanız artık doydum Çeşme'ye. Ama tartışmasız güzel yer. Ama en önemli şeylerden biri gideceğiniz zamanı iyi seçmek. Rüzgardan aptala dönmemek ya da üşümemek için aman zamanlamaya dikkat.
Ilıca Plajı
Çeşme Merkez
Temmuzda nasıl derseniz, hava sıcak ama rüzgar olduğundan yakmıyor, bunaltmıyor. Rüzgar bazen biraz fazla gelebiliyor. Ama burası Çeşme, çok sakinlik de beklememek lazım. 2 yıl önce haziran ayının sonunda gelmiştim. O zaman da, rüzgar yoktu ama hava hafif serindi. 

Efendim biz Pegasus ile sabah 6:00 uçağıyla İzmir'e geldik. Çeşme'ye gitmek için taksi dışında 2 alternatifiniz var. Ya Havaş otobüslerine bineceksiniz ya da Çeşme Seyahat'in sorumlu personelini bulmanız ve sizi otobüse götürmesini beklemelisiniz. Çünkü Çeşme Seyahat otobüsleri havaalanından kalkmıyor. Fiyat her ikisi için de 25 TL. Bu yüzden biz de Havaş otobüsleri ile Çeşme Otogar'a gittik. Havaalanından 1 saat 15 dakika kadar sürüyor. Çeşme Otogar'dan otelimizin bulunduğu Ilıca'ya gitmek için Ilıca-Alaçatı minibüslerine bindik. Fiyatı 3,5 TL ve en fazla 10 dakikada ulaşıyorsunuz.

Otelimize gelince biz 2 yıl önce booking.com sitesi aracılığıyla bulduğum Second Spring Otel'de kaldık. Otel Ilıca merkezde, Ilıca Terminali'ne çok yakın, denize 2 dakika yürüme mesafesinde, yakınında iyi restoranlar bulunan, alışveriş ihtiyacınız için yakınında Migros, A101, Bim, Şok gibi birsürü market olan harika bir konuma sahip. Butik otel sınıfındaki bu otel, Nermin Hanım ve ailesi tarafından işletiliyor. Son derece güvenli, sıcak kanlı bir ortamda ağırlandık. Öyle ki hergün kahvaltıda farklı yiyecekler sundular. Reçeller ev yapımı, havuç, şeftali, elma,... Ne ararsanız var reçellerde. Hergün farklı bir yumurta çeşidi. Kısaca tadı damağımızda kaldı. 2 yıl önce de aynıydı kaliteleri hala aynı mükemmellikte...
Second Spring Otel
Otelde kahvaltı