23 Haziran 2019 Pazar

Londra’da Alışveriş


·         Spor ayakkabı, kıyafet alışverişi için Oxford Street’te bulunan Sports Direct ve Piccadilly Circus Meydanında bulunana Lillywhites
·         Bir sürü şubesi olan ve outdoor kıyafetler satan Mountain Warehouse
·         Kıyafet ve bilumum ıvır zıvır için Primark
·         Ünlü birçok markanın eski sezon ürünlerini gerçekten ucuza satan Amerika’daki TJmaxx’in İngiltere versiyonu olan TKmaxx
·         Gittiğim her ülkede kesinlikle uğradığım, modern Japon Pazarı sayılabilecek Flying Tiger
·         1-2 Pound’a sayısız ürün bulabileceğiniz Poundland
·         Market alışverişi, çikolata vs için Sainbury’s Local ve Tesco
·         Kozmetik alışverişi için Boots ve Superdrug. Ama Superdrug daha ucuz.
·         Londra’ya özgü magnet, hediyelik eşya, vs için Camden Town
Hem çocuklar, hem de büyükler için Leicester Square'de bulunan Lego Store ve M&M's World

Lego Store
M&M'S World

M&M'S World

M&M'S World

Pahalı markaların satıldığı Harrods’ı gezebilirsiniz. Bunların dışında daha konsept, tasarım ürünler satılan yerler Covent Garden’da Apple Market, Camden Town’da Camden Market ve Notting Hill var. Hepsi görmeye değer yerler. Bu en son saydığım yerlerden bir şey almasanız bile, muhakkak gezi ya da bir cafede oturup birşeyler yiyip, için.

Notting Hill- Portobello Road

Notting Hill- Portobello Road

Apple Market


Camden Town

Camden Town

Camden Market

Camden Market
Camden Market

Londra Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım Nasıl? Londra Şehir İçi Ulaşım Nasıl?



Londra’da 4 tane havalimanı var. Türkiye’den bu limanların 3 tanesine; Gatwick, Heathrow ve Stantsted Havalimanlarına uçuş var.

Ben, Gatwick Havalimanından gidip geldim. Gatwick Havalimanına uçak ilk indiği anda, çok uzuuunnnn bir pasaport kontrol kuyruğuna giriyorsunuz. Yaklaşık 1 saat beklemeniz gerek. Pasaport kontrolden geçtiğiniz, zaten o arada bavul çoktan çıkmış, kendi kendine dönüyor oluyor bantta.

Peki merkeze nasıl gidilir derseniz. 2 yöntem var. Bir tanesi yaklaşık 1,5 saat süren easy bus. Ben otobüs çok uzun sürdüğü için Gatwick Express isimli treni kullandım. Yaklaşık 30 dakika sürüyor. Bileti kiosktan ya da gişeden alabilirsiniz. Bilet fiyatı tren saatine göre değişiyor, 19,90 Pound ve 16,70 Pound. Tren yaklaşık 15 dakika sıklıkla geliyor. Yani kaçırdım diye üzülmenin anlamı yok. Yoğun olmayan saatlerde ise tren fiyatı 10 Poundun altına düşüyor. Kioskların önünde hangi saatlerde ucuz olduğunu yazan tabelalar var. Gatwick Express’e bindiğinizde son durak Victroia İstasyonu. Buradan metroya aktarma yapabiliyorsunuz. Ben 1 hafta kalacağım için 1 week- Zone1-2 Oyster Pass aldım. Bu kartla metro, tramvay ve otobüse sınırsız olarak binebiliyorsunuz. Kart depozitosu olan 5 pound ile birlikte 41,40 pound ödedim. Dönüş günümde ise 5 Poundumu geri aldım. Depozitoyu dönüş günü metro istasyonundan tren istasyonuna geçerken, kiosktan geri aldım. Benim tam 7 günün dolmasına birkaç saat kala paramı geri almak istediğim için, kiosk vermedi. Ama kiosk başındaki görevliler, ofise gidip bazı ayarlamalar yaptı kart ile ve tekrar kisokstan almayı başardım. Gözünüz korkmasın bu işlem toplamda 5 dakikayı almadı.

Metro pass gerekli mi derseniz? Cevabım kesinlikle EVET. Londra çok büyük bir şehir ve zamanı iyi kullanmak gerekiyor. Ben her zamanki gibi her yeri göreyim türünden bir program yaptım. Günde yaklaşık 9-10 kere falan metroya biniyordum. Ona rağmen ilk 6 günde yürüdüğüm yol 130 km. Evet, biraz abartmışım.