8 Nisan 2018 Pazar

Chicago'da Yemek, Chicago'da Ne Yenir?

Chicago'da ne yemek gerekir?

Chicago'nun en ünlü yemeği Deepdish pizza ve sosisli sandviç.

Sosisli sandviç, dana sosisinden yapılan bildiğimiz sosisli sandviç. Hiç farkı yok.



Gelelim Deepdish pizza'ya. Gerçekten güzel... Ben bu pizzayı, Chicago'ya 1970'li yıllarda getiren ailenin açmış olduğu Giordano'sta yedim. Pizzanın hazırlanması tam 45 dakika sürüyor. Bu yüzden zamanlamanızı aman çok iyi ayarlayın. Aslında tam olarak pizza denemez bence. Görüntüsü pizza ama hamuru pizza hamuru gibi değil. Daha çok kiş hamurundan yapılmış. Bürün malzemeleri içine doldurulmuş, lezzetli bir yiyecek. Beğendim mi, evet beğendim.



Manzarası çok güzel harika bir restaurant önerim var. John Hancock Binası'nda 95. katta bulunan The Signature Room. Yemekler güzel, ama manzara ondan daha güzel. 


Otele çok yakın olduğu için, aslında Türkiye'den de bildiğim, tanıdığım bir yer olan TGI Friday'se gittim. Hizmet de yemekler de çok güzeldi.


Tatlı konusunda seçimin The Cheesacake Factory olsun. Ama itiraf ediyorum ki çok sağlıksız. Ama sadece 1 kere yedim. 




Nutella Shop... Nutella aslında bildiğimiz Nutella, bildiğimz harika tat. Hem dinlenmek, hem de biraz ağzım tatlansın diye girdiğim bir yer. Ben çilekli, Nutella'lı krep yedim. Sevdim mi, evet sevdim.




İçi çok güzel, her tarafı şekerle dolu bir dükkan Dylan's Candy Bar. Birşey almasanız bile, fotoğraf çekmek için mutlaka girin.



Chicago'da çok ünlü olan Garret's Popcorn, patlamış mısırın çeşitli soslara bulanmış hali. Küçük boy Garrett Mix aldım, ama tek başına bitirmeye imkan yok. Ölçüler malumunuz çok büyük. Ama çok lezzetli...
Kaynak: Garrett's Popcorn
Gelelim market abur cuburlarına ... Türkiye'de hiç olmayan, değişik cipsler benim favorim oldu. Ne olursa olsun, bir markete girin ve abur cubur alın derim ben. 






Chicago'da Alışveriş ...

Chicago'da Alışveriş yapabileceğiniz esas bölge Magnificent Mile. North Michigan Avenue, bizdeki Bağdat Caddesi'ne benzer, aradığınız her markayı bulabileceğiniz Chicago'nun en şık caddelerinden.

Gelelim benim tavsiyelerime...

Kıyafet, çanta, ayakkabı, ev tekstili, mutfak eşyası

  • Marshalls 
  • TJ Maxx
  • Ross For Less
  • Macys's
Kozmetik, yiyecek ve ilaç için:
  • Walgreens
  • Target
  • CVS

Çocuklar için:

  • Disney Store
  • Legoland
  • American Girl Place

Kozmetik, çanta, kıyafette gerçekten uygun fiyatlı ürünler bulmak mümkün. 

Ben neler aldım peki? Ben tek bavulla gidip, 3 bavulla geri döndüm. 2 adet Samsonite bavul satın alıp, birbirinin içerisine koydum. Diğer satın aldığım şeyleri de bavulun içerisinde doldurdum. 

Havalimanına geri dönüş sırasında şoförün sorusu "1 haftalığına geldiğine emin misin? Sanki 1 aylık gelmiş gibisin." 😃😃😃