10 Eylül 2017 Pazar

Madrid'te Boğa Güreşi...

Boğa güreşi mi? Yok bir daha ben almayayım.

Gitmeden önce bu kadarını tahmin etmezdim. Ama tam anlamıyla korkunç bir şeymiş.

Madrid'te Las Ventas-Plaza De Toros'ta düzenleniyor.



Peki ben nasıl bilet aldım? Biletler, arenaya yakınlığınıza ve güneş ya da gölgede olmanıza göre değişiyor. Güneşteyseniz tabi ki biletler nispeten daha ucuz. Ben Madrid'e gitmeden birkaç hafta önce  biletimi www.bacantix.com  sitesinden aldım. Ki aldığım zamanda bile az bilet kalmıştı.

Yaklaşık olarak 1,5-2 saat kadar sürüyor. Bu sürede ilk önce bir toplu geçiş, ardından boğa güreşi başlıyor. İlk önce birkaç matador çıkıp, hayvanı kızdırıyor, ardından atlı matadorlar (picadore) çıkıyor ve hayvanı yine kızdırıp, sırtına mızraklar saplıyor. Hayvan garibim, can havliyle saldırıyor yine. Ardından esas matador çıkıyor, yine hayvanı kızdırıyor. Ama hayvanın zaten canı kalmamış, Hayvanın üzerine mızraklar, kılıçlar derken hayvan ölüyor. Sonra atlarla sürükleyip, ole nidaları ve alkışlar eşliğinde hayvanı arenanın dışına çıkartıyorlar. Zannediyorsanız ki bu iş bir defaoluyor, çok yanılıyorsunuz. Tam 6 defa oluyor, bu vahşet. Eğer matador başarısız oluyorsa, protesto edip, dışarı çıkıyorlar izleyiciler. O derece fanatikler.





Ben bu vahşete katlanamam diyorsanız, ki ben bileydim öyle yapardım. Boğa güreşinin hemen bitiminde içeri girip, sadece arenanın fotoğrafını çekebilirsiniz.